lauantai 1. elokuuta 2009

Syksyä kohden

Tylsä otsikko, ainakin niille meistä, jotka tykkää kesästä ja lämmöstä ja ulkoilusta. Vielä on lämpimiä viikkoja edessä, mutta elokuun myötä syksy alkaa pikkuhiljaa lähestyä. Olenkin mietiskellyt, jotta pitäisikö alkaa neulomaan kissoille nuttuja, jotta voitaisiin ulkoilla kylmilläkin keleillä. No, yritetään kuitenkin nauttia vielä näistä kesäkeleistä.

Kissathan täytti vuoden tuossa 20.7. Sitä juhlistettiin possun sydämellä ja ulkoilulla, kotiväen kesken matalalla profiililla.

Kissat on ulkoilleet päivittäin, tunnista ihan neljään viiteen tuntiin asti. Mehiläisistä ja amppareista on ollut edelleen kiusaa, Hetaa on pistänyt yksi ja Hilmaa kaksi tähän mennessä. Eilen kun siivosin kissojen ulkohuussin, löytyi sieltä haudattuna kuollut amppari. Ja edelleen niillä on kauhea hinku niiden perään, samoin kuin kaiken muunkin lentävän. Sydän syrjällään saa katsoa niiden kuolonloikkia kärpästen perään terassin kattotuolien välissä.
Heta bongaa kärpäsen.
Sisarellista nojailua kärpäsjahdin lomassa.
Siivottiin ja keittiön mattojen liukuesteet olikin mukava juttu.
Hilman uusi pesä! Kaiken lisäksi nää muovilärpäkkeet haisee tosi mielenkiintoisilta!
Tästä on tosi hyvä pitää silmällä ohikulkevaa eläimistöä, tähtäimessä taisi olla harakka.
Kissat pyörii just nyt nilkoissa ja maukuu, välillä ne ryntää kuljetuskoppaan huutamaan. me on viety ne aina ulos kopassa, joten ne on oppineet todellakin rakastamaan sitä boksia. Aamusta ja iltapäivästä ne yleensä vinkuu pihalle, silloin on totuttu ulkoilemaan. Illalla ne tajuaa yleensä, että nyt on päivä pulkassa, ulkoilut ulkoiltu tältä päivältä ja ne leikkii ihan kivasti kahdestaan sisällä. Täytyy vissiin tästä lähteä kisujen kanssa pihalle, ilma on harmaa, mutta lämmin.

2 kommenttia:

Menina kirjoitti...

Otsikko on suorastaan pelottava - mutta niin tosi :)

Tuplasti ONNEA kauniille yksivuotiaille!! Niin ne vain kasvaa ja kaunistuu :)

Olenkohan muistanut kehua tuota teidän terassia vielä - sehän on nimittäin aivan upea! Kummasti alkaa tuo meidän pieni parvekeviritelmä näyttämään hieman surkealta... ;) Mutta on sekin onneksi näille kelvannut, harmi vain että ovea joutuu jo näillä ilmoilla sulkemaan välillä etteivät saa vetoa. Sitten saakin olla alvariinsa avaamassa ja sulkemassa...

Harmillista että teillä pistiäiset kiusaa edelleen. Onneksi tytöille ei ole kuitenkaan tullut niistä mitään vakavampaa - ehkä tuo innostus sitten iän myötä laantuu.

Sari kirjoitti...

Kiitos kiitos! Terassi on tosi kiva, mutta yksi puute siinä on. Olisi kiva, jos siinä olis "maa"osuus, eli aidattu alue nurmikkoakin. Tossa kun on vain puulattia. Meidän neitit kun tykkää ruohon syönnistä tosi paljon.