sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Näyttelyssä

26.9.2009 käytiin PIROKin näyttelyssä Tampereella. Tällä kertaa Hilma lähti yksin matkaan, kun viime reissulla Heta oli niin vauhko, että hermostutti Hilmankin. Tai näin kuviteltiin silloin. näin ilmeisesti olikin, koska Hilma jaksoi yksin vähän paremmin tällä kertaa.

Mentiin heti aikaisin eläinlääkärin tarkastukseen, se menikin kivasti tällä kertaa, Hilma ei hermostunut yhtään, eikä me vanhuksetkaan. Häkki pantiin kuntoon ja Hilma siirtyi sinne ilman mielenosoituksia. Hetki kun oltiin rauhoituttu, käytiin valjastelemassakin, ja hermot kesti kaikilla hyvin.

Shoppaileen on neidin mieli, käytiinkin pikaisesti katsastamassa parhaat tarjoukset kun oli rauhallista.

Tässä on vielä varahinen aamu, Hilma on vähän pettynyt, kun väkeä on vielä vähän: "Ei tämmösen ihmismäärän takia kyllä olis näin aikaisin kannattanut herätä. Ja kynnet leikattu ja turkki furminoitu..." Väkeä kyllä riitti sitten päivemmällä.
Näyttely oli nyt pienemmässä hallissa kuin aiemmin, tungos tuomarien pöytien ympärillä oli melkoinen. Väkeä lampsi koko ajan ohi, pari tenavaa jopa pyyhkäisi tuomarin ja kissojen välistä kun kisattiin värinparhaasta. Hilma ei nyt tällä kertaa murissut tuomarille, mutta ei oikein ollut halukas esittämään itseään ja suhisi kuin ilmankostutin pöydällä. Kerran se yritti karkuun, mutta onneksi aika ponnettomasti ja oli helppo kuitenkin pitää pöydällä.

Hilma kertoo: " No siinä se mun naaraspalvelijatar ihan väen vängällä piti mua siinä pöydällä ja puhui jollain kielillä sen vanhan tantan kanssa, mulla olis ollut parempaakin tekemistä, joten aattelin jättää ne ihmiset seurusteleen keskenään. Ei sinne siis MUN toiveesta oltu lähdetty! Homma alkoi pelittää paremmin, kun pääsin talouden miespalvelijan kyytiin, paremmat kehykset mun ihanuudelle ja korkeeta kyytiä!"
"On tää touhua, aikuinen ihminen, eiks sillä ole mitään parempaa tekemistä kuin heilutella tota leluaan? Anna mun kaikki kestää..."
"Herregud! Kyllä se Tantte jaksaa heilua! Älä Prkle tuu lähemmäs sen tikun kanssa!
"On tääkin, parhaani yritin, Ex2 tuli ja sitten tommonen hiiri! Korvaako tämä koko päivän häkissä kökkimisen, kysyn vaan?"

Heta oli kotona yksin ihan emsinnäistä kertaa, tosin Seppo kävi sitä välillä viihdyttämässä. Vauhti oli melkoinen kun vihdoin kotiuduttiin. Heta kävi kaivamassa näyttelykassista heti eväät ja repi pussin auki. Päivä oli vissiin ollut vähän pitkä.

Palvelusväki oli pitkän päivän päälle ihan poikki, loppu ilta istuttiin pökertyneinä telkkarin edessä ja taidettiin siinä juoda siiderit. Kissat nauttivat iltavetensä palvelusväen kanssa, lasista tietty!

Kaikenkaikkiaan tästä näyttelyreissusta jäi vähän paremmat fiilikset kuin viimeksi, nyt kun ei ollut niin kovaa rimpuilua eikä murinaa. Eka serti jäi saamatta, se vähän kaivelee.

2 kommenttia:

marja-liisa kirjoitti...

hienosti hilma pärjäsi ilman hetaa.näin sen olla pitääkin ei aina voi olla kummatkin mukana.lapsiperheissäkin samat säännöt. nyt vasta sain äidiltäsi nämä hetan ja hilman sivut koneelleni.halusin heti kommentoida.olen ihan myyty teidän lähes vuoden tapahtumista.en tiedä kissoista yhtään mitään nyt vähän enemmän.tulen seuraamaan teitä .terveisin tätisi, maija

Sari kirjoitti...

No moi, kiva kun olet eksynyt tänne seuraamaan meidän touhuja. Alkuvuodesta onkin varmaan sitten enemmän raportoitavia, pitäisi sinne suunnitella pikkukissuja.