maanantai 1. helmikuuta 2010

Vauvanhoitoa

Pikku kissavauvat on kaksi päivää vanhoja. Painot on lähteneet komeaan nousuun, onneksi pienimmätkin ovat väsymättömiä imijöitä.

Painot 1. pennusta 4.:een, ensimmäinen luku syntymäpaino ja toinen tämän aamuinen:

1. 78g -> 104g
2. 73g -> 89g
3. 58g -> 75g
4. 55g -> 71g

Hilma oli melkoisen levoton ekan illan ja yön, kantoi pentuja edestakaisin meidän perässä ja nyt ollaan saatu nukkuma- ja pesäjärjestelyt sitä tyydyttäviksi. Minä nukun makkarissa kissojen pesän vieressä ja Seppo työhuoneessa. Hilma tosin paheksui tuota Sepon sijoitusta ja kulki viime yönä jonkin verran kyttäämässä Seppoa, mutta hoiti pennut kuitenkin hyvin. Ensi yö on varmaan jo helpompi. Mäkin sain pari tuntia unta, aamuyön heräilin tunnin välein, kun pennut huusivat joka syötöllä aika paljon. Järjestelin sitten pentuja minäkin Hilman seurana sopiville tisseille ja koitin torkkua välillä.

Koko eilinen päivä meni makkarin vankina, iltaa kohden Hilma alkoi hyväksyä puolen tunnin poissaolon, mutta kun katsottiin hetki telkka illalla, se toi pentuja alakertaan näytille ja heti takaisin ylös, viestinä selkeä komennus seuraksi makkariin.

Nyt koko kissa perha nukkuu pesässä rauhallisesti, kukin pentu tiukasti omalla tissillä ja imee lutkuttaa vähän väliä. Heta on sopeutunut hyvin uuteen tilanteeseen. Se käy aina välillä vilkaisemassa pesän sisään, että mitä siellä taas olikaan ja nukkuu myös pesän läheisyydessä, odottaa vissiin, että pääsee suorittamaan pian tädin velvollisuuksiaan.

Kuvia on otettu, yritän saada tänään illemmalla jotain laitettua tänne, ehkä vähän videotakin.

Ei kommentteja: