lauantai 30. tammikuuta 2010

Pesäkatsaus

60 päivää astutuksesta, ja viikon verran laskettuun aikaan. Hilma on voinut hyvin koko ajan ja odottelee h-hetkeä rauhallisena. Maha on jo laskeutunut pari päivää sitten ja nyt tarkkaillaan maidon laskeutumista. Huomenna kissut voisi jo turvallisesti syntyä, alle 61-päivää syntyneet ei oikein selviä.

Hilma on pikku hiljaa alkanut etsiä sopivaa pesää, ja viime yön se sisusti hartaasti Sepon sängyn viereen laitetussa pahvilaatikossa. Sopivia ja sopimattomia pesiä on pitkin poikin huushollia, tähän poimittu kiinnostavimpia kohteita Pesävälitys Kissalan nettisivuilta:
Ensimmäisenä esittelyvuorossa perinteinen pahvilaatikko-pesä. Erikoisuutena lämpötyyny, joka pitää pikkuasukkien ruuminlämmön mukavana pahimmillakin pakkasilla. Huonona puolena voisi mainita melko rujon ulkonäön, mutta toisaalta pienellä vaivalla ja itse remontoimalla tästä saat persoonallisen ja toimivan pesän erinomaisella sijainnilla olohuoneessa! Plussana mainittava lyhyt matka ruokalaan ja katkeamaton katsekontakti talon palvelusväkeen, joka hievahtamatta istuu olohuoneessa valmiina toteuttamaan kissujen pienimmätkin toiveet!
Toisena vaihtoehtona esittelemme arkkitehdin suunnitteleman modernin kerrostalopesän. Tässä näyttö menossa toisen kerroksen pyöreässä majakkahuoneistossa. Epäkonventionaalinen pyöreä huonemuoto antaa luovalle sisustajalle rajattomat mahdollisuudet yllättäviinkin tilaratkaisuihin! Lyhyt matka ruokailutiloihin! Lisäksi nopealla päättäjällä nyt ainutkertainen mahdollisuus ostaa myös alempi majakkahuoneisto, tästä saat tilaa vaikka kymmenhenkiselle suurperheelle! Huom! Tältä alueelta pesiä vapaana erittäin harvoin!
Talon ylimmässä kerroksessa, entisiin ullakkokomerotiloihin laadukkaista materiaaleista ammattitaidolla kirvesmiehen itselleen remontoima loft-tyyppinen pesästö! Tämä kohde juuri tullut meille myyntiin yhdeltä vanhalta hiljaiselta tupakoimattomalta diakonissalta, hyvin pidetty kokonaisuus! Kokolattiapeite, jonka laskoksiin on mukava kaivautua. Rauhallinen pesä korkealla katonrajassa modernissa ELFA-korihyllystössä. Samassa tilassa lukemattomia vapaita koreja, joissa vaihtelevat tekstiilimateriaalit ja rajaton vapaus nukkua vaikka joka yö uudessa vaatepinossa! Huonona puolena huonotuulinen palvelusväki, joka itsepintaisesti pyrkii suorittamaan häätöjä tästä pesästä.

Neljäntenä kohteena iso perhehuoneisto olohuoneen länsipuolella. Kaunis näköala kakluuniin päin, viereisessä eteisaulatilassa saniteettitilat. Ruokailu kivenheiton päässä, lisäherkkuna tuulikaapissa kasvava kissanruoho nurkan takana! Tänne saat mahtumaan pentupesän lisäksi hiekkalaatikon, leikkikaluja ja penturuoat. Nopealle kaupantekijälle kissanminttuhiiri kaupantekijäisiksi!
Jännityksellä seuraamme, mihin Hilma päättää pentunsa tehdä. Itse vähän epäilen, että se saattaisi tapahtua sänkyyn peittojen alle, jos ei olla paikalla just silloin.
Tässä kuvaa joka aamuisesta aktiviteetista, harakoiden ohilennon seurantaa olohuoneen sohvan selkänojalla. Hilma etualalla, ei vallan mahdottoman isolta näytä näin istuallaan, raskauspäiviä 58! Turkki on pysynyt upeassa kunnossa, tuo vaalea kuvio johtuu salamavalon heijastuksesta turkissa!

Pentujen hoitoa on alettu harjoitella jonkin verran vastentahtoisen harjoitusnuken kanssa, tässä demotaan turkinpesua. Hiusten pesu on Hilman suuria intohimoja, joka on viime aikoina muodostunut lähes päivittäiseksi rutiiniksi. Hilma lähettääkin Kostille Hämeenlinnaan Salon Kostiin terveiset, jotta oliskos emousloman jälkeen tarjota vuokratuolia kampaamosta?


Hetaa on Hilman nukkuminen välillä kyllästyttänyt, ja se on saanut leikkiä paljon yksikseen, kun toisesta ei ole kuin katsomaan. Viime päivinä hilman hajussa on varmaan tapahtunut muutosta, koska heta on ärsyyntynyt siihen tosi helposti ja ne on ottaneet parit kunnon painimatsit melkoisen huudon kera.


Hetan lempipuuhiin kuuluu laiduntaminen, tässä Heta valmistautuu lujaa vauhtia lähestyvään nurmikkokauteen syömällä tuulikaapin ruohoviljelmillä.

Lämpimät paikat on olleet suosiossa nyt pakkasilla, vaikka sisällä onkin ollut yli 21 lämmintä koko ajan. Heta tykkää nukkua välillä kahvinkeittimen takana, varsinkin silloin, kun alla oleva astianpesukone on päällä!

Toivottavasti muutaman päivän päästä olisi kerrottavana mukavia pentu-uutisia, palaillaan asiaan!

Ei kommentteja: